Blomstrende Barbu

Nå får strandstedet Barbu den kontakten med havet det fortjener.

BARBU har en stolt historie. Men de senere årene har områdene nær sjøen vært grå, med Fiskemottaket som et hederlig unntak. Det beholdes, og hele området derfra til Pollen vil om få år være oppusset. Fylt av blomsterprakt, badebrygge og møteplasser til glede for alle Arendalitter som vil.

Vi tror Arendalitter vil ta utenbys gjester med fra Pollen, bort til vakre Barbu Park. Dette blir hele Arendals aktivitetspark. Sittegrupper, trær, busker og et blomsterflor deler området inn i soner til ulikt bruk. Noe for alle.


 
PRYDKIRSEBÆR (Prunus ’Kanzan’) er ett av forslagene i beplantningsplanen. Det blir et vidunderlig blomsterflor.SANDVOLLEYBALLBANEN kommer nordvest for et stort lekeområde for de mindre barna.


I TILLEGG TIL BADEBRYGGA planlegges det et grunt vannarrangement for de aller minste barna.


UTOMHUSPLANEN er godkjent og planene er kommet svært langt. Du kan lese detaljer på kommunens egen side.


FISKEBUTIKKEN i Barbu er i gang med en oppgradering for 1,5 millioner kroner. Butikken utvides. Nytt interiør og nye disker skal på plass. Ikke minst ser daglig leder Eva Seljestad fram til å ønske spisegjester velkommen til en hyggelig ny lunsjbar på brygga.


 

VITENSENTERET er en suksess. Horder av nysgjerrige og lærevillige barn og voksne forlater senteret – litt blidere og klokere for hver gang. Har du ikke vært der enda? En bolig på Barbu Brygge er enkel å vedlikeholde: Mer tid til det du synes er gøy!


PROMENADEN fra Barbu Brygge til Pollen får god belysning, hyggelige sitteplasser og vakker beplantning. Gjennomtenkt materialbruk sikrer en god estetisk sammenheng hele veien. Labber du rolig bruker du 10 minutter bort til Grandhjørnet. Løper du fort bruker du 2 minutter.


GRILLPLASS med to delvis overbygde spiseplasserer, kommer der promenaden passerer foran MacGregorbygget. Alle leilighetene får store balkonger, men det kan jo tenkes at du av og til trenger enda mer plass. To trapper går helt ned til vannflaten slik at du også her kan ta et deilig eller, avhengig av årstiden, iskaldt bad.


 
SMÅBÅTHAVN kommer det like utenfor MacGregor-bygget. Her blir det gode muligheter for å fortøye Nidelven din. 


 
DER DU BOR I DAG er det alltid noe som må fikses eller vedlikeholdes. Alltid en plen som må klippes, en takrenne som må renses, en list som har løsnet. Rekken er lang. Med en ny leilighet på Barbu Brygge vil både blodtrykk og skuldre senke seg. Og du vil få mer tid til å nyte alt det gode Arendal byr på.


MIDT I SMØRØYET? Var det noen som sa midt i smørøyet? Ja, det var visst oss, men vi har da vitterlig grunnlag for å si det!
Design: Fundamentet.no | Makeweb 4